Tuesday, August 6, 2013

Kargem teisipäev


Eile õhtul jälgisin äikest - paraku jäi see just täpselt naaberühika taha sel ajal kui ma veel voodis polnud. Hiljem sähvis ka teisest suunast ja nii, et seda ka voodisse  näha oli. Aga siis ma üritasin juba magada. Huvitav oli, et välkus küll, aga mürinat ma ei kuulnud ja vihma ka nagu pole kuskil olnud. Välkude vahe oli 2-3 sekundit. Lahe! Filmisin aga millegipärast ei lasta mul siia seda üles laadida.
Täna oli siis jälle veidi raskem tõusmine.
Koolis oli täna vastutav Rachel. Saada oli üks Crypturellus tataupa - siuke kanaline, Tataupa Tinamou, kellel arvati olevat munapeetus, ja Saguinus labiatus - üks amazonase punakõht- või valgehuultamariin, kes oli ka lihtsalt ära surnd.
Ja siis veel üks mingi metskitse moodi asi - oli maha lastud, et uurida, kas ja mis neil viga võib olla. Ja siis toodi pealelõunal veel üks kosmeetilise lahangu - st et avada saad ainult kõhu- ja rinnaõõne - aara - 17- aastane lind. Mõlemal tänasel linnul oli salpingiit ehk munajuhapõletik. Meie oma - aitasin ühel tudengil seda nüsida - haises täpselt nagu püometra.
Teadaolevalt on homme ootamas juba mingi lind ja hiir.
Täna on korteri(?) koosolek, kus tuleb paika panna, kes ja mida ja millal järgmisel nädalal koristab. Tuleb välja, et kaks tüdrukut on veel ameerikast. Üks lendab Houstonisse juba reede hommikul. Peame endast maha jätma täiesti puhta korteri. Huvitav - kuidas see õnnestuks?

No comments:

Post a Comment